колеги имам един въпрос.стрелката на бензина винаги показва че бензин има догоре,а лампата свети че няма!лампата си бачка ,защото като сложа 20 литра спира да свети!откъде идва тоя проблем?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Стрелката за бензина не работи
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от venko Покажи съобщениеколеги имам един въпрос.стрелката на бензина винаги показва че бензин има догоре,а лампата свети че няма!лампата си бачка ,защото като сложа 20 литра спира да свети!откъде идва тоя проблем?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
-
Първоначално публикувано от venko Покажи съобщениеколата я имам от месец и стария собственик ми вика че може би ще се наложи смяна на табло.възможно ли е изобщо от това да е проблема?
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от venko Покажи съобщениевсичките уреди на таблото си работят,това за маслото и температура!когато колата е изключена стрелката е до долу,като дам на контакт се вдига до горе!
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Проблема може и да нее нито в резервоара нито в уредчето!!!Като дадеш на контакт стрелката точно на делението за пълен резервоар ли отива или по-нагоре (в смисъл извън скалата но не с много разбира се)!? Като за начало откачи клемата която е при резервоара (по спомен бяха две клеми-захранване на помпата и втората за уреда и лампата) Има един черен пластмасов капак които се сваля и се виждат въпросните клеми (в дъното на багажника)!!Та за по-сигурно ги откачи и двете и даи на контакт... ако не мърда стрелката проблема ти е някъде по поплавъка (логично) ако обаче се вдига пак проблема е или в таблото или в кабела които отива към резервоара-УКЪСИЛ е!!!По-нагоре те питах стрелката до къде стига защото ако всичко е наред повече от пълен резервоар няма как да отчете обаче ако закъсиш кабела към маса стрелката се вдига още малко по-нагоре!!!Дано разбра нещо от цялото ми писаниеsigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеПроблема може и да нее нито в резервоара нито в уредчето!!!Като дадеш на контакт стрелката точно на делението за пълен резервоар ли отива или по-нагоре (в смисъл извън скалата но не с много разбира се)!? Като за начало откачи клемата която е при резервоара (по спомен бяха две клеми-захранване на помпата и втората за уреда и лампата) Има един черен пластмасов капак които се сваля и се виждат въпросните клеми (в дъното на багажника)!!Та за по-сигурно ги откачи и двете и даи на контакт... ако не мърда стрелката проблема ти е някъде по поплавъка (логично) ако обаче се вдига пак проблема е или в таблото или в кабела които отива към резервоара-УКЪСИЛ е!!!По-нагоре те питах стрелката до къде стига защото ако всичко е наред повече от пълен резервоар няма как да отчете обаче ако закъсиш кабела към маса стрелката се вдига още малко по-нагоре!!!Дано разбра нещо от цялото ми писание
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеимаш право... по спомен при пълен резервоар съпротивлението на потенциометъра на поплавъка е почти 0-ла, та може и по кабел или закъсен уред да е проблема.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от venko Покажи съобщениеmimo къде са тея клеми в дъното на багажника?цял ден гледах и никъде ги нямаAlfa Romeo 155 1.8TS
Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet
Comment
Comment