Известие

Collapse
No announcement yet.

Стрелката за бензина не работи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стрелката за бензина не работи

колеги имам един въпрос.стрелката на бензина винаги показва че бензин има догоре,а лампата свети че няма!лампата си бачка ,защото като сложа 20 литра спира да свети!откъде идва тоя проблем?
    alfa romeo 155 1.8 twin spark

Първоначално публикувано от venko Покажи съобщение
    колеги имам един въпрос.стрелката на бензина винаги показва че бензин има догоре,а лампата свети че няма!лампата си бачка ,защото като сложа 20 литра спира да свети!откъде идва тоя проблем?
    не съм много наясно, но като съм виждал системата, може да е заседнал поплавъка в горно положение и затова да ти показва пълен резервоар. Другото което е по-лесно е стрелката на таблото да е захванала и тя... Дано не е първото, но май е по-вероятното! За поплавъка се отваря резервоара откъм багажника и се вади целия комплект помпа, леген и системата с поплавъка.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

колата я имам от месец и стария собственик ми вика че може би ще се наложи смяна на табло.възможно ли е изобщо от това да е проблема?

Comment

колата я имам от месец и стария собственик ми вика че може би ще се наложи смяна на табло.възможно ли е изобщо от това да е проблема?
        ами чак смяна на талбо незнам...как са ти другите уреди? Аз имам едно табло, защото на моята го сменях че бяха пипали по стрелките в италия и няма нагласяне после... та ако стане работата за уред може да сваля този за бензина(той си беше ок)! Но виж преди това дали стрелката е свободна и не е блокирана!!! Таблото се сваля цялото и е на 2 винта които се виждат! Отзад има 5 куплунга, който са различни и нямам как да объркаш при сглобяване после!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

всичките уреди на таблото си работят,това за маслото и температура!когато колата е изключена стрелката е до долу,като дам на контакт се вдига до горе!

Comment

всичките уреди на таблото си работят,това за маслото и температура!когато колата е изключена стрелката е до долу,като дам на контакт се вдига до горе!
            значи може проблемът да е в резервоара...

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Проблема може и да нее нито в резервоара нито в уредчето!!!Като дадеш на контакт стрелката точно на делението за пълен резервоар ли отива или по-нагоре (в смисъл извън скалата но не с много разбира се)!? Като за начало откачи клемата която е при резервоара (по спомен бяха две клеми-захранване на помпата и втората за уреда и лампата) Има един черен пластмасов капак които се сваля и се виждат въпросните клеми (в дъното на багажника)!!Та за по-сигурно ги откачи и двете и даи на контакт... ако не мърда стрелката проблема ти е някъде по поплавъка (логично) ако обаче се вдига пак проблема е или в таблото или в кабела които отива към резервоара-УКЪСИЛ е!!!По-нагоре те питах стрелката до къде стига защото ако всичко е наред повече от пълен резервоар няма как да отчете обаче ако закъсиш кабела към маса стрелката се вдига още малко по-нагоре!!!Дано разбра нещо от цялото ми писание
              sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                Проблема може и да нее нито в резервоара нито в уредчето!!!Като дадеш на контакт стрелката точно на делението за пълен резервоар ли отива или по-нагоре (в смисъл извън скалата но не с много разбира се)!? Като за начало откачи клемата която е при резервоара (по спомен бяха две клеми-захранване на помпата и втората за уреда и лампата) Има един черен пластмасов капак които се сваля и се виждат въпросните клеми (в дъното на багажника)!!Та за по-сигурно ги откачи и двете и даи на контакт... ако не мърда стрелката проблема ти е някъде по поплавъка (логично) ако обаче се вдига пак проблема е или в таблото или в кабела които отива към резервоара-УКЪСИЛ е!!!По-нагоре те питах стрелката до къде стига защото ако всичко е наред повече от пълен резервоар няма как да отчете обаче ако закъсиш кабела към маса стрелката се вдига още малко по-нагоре!!!Дано разбра нещо от цялото ми писание
                имаш право... по спомен при пълен резервоар съпротивлението на потенциометъра на поплавъка е почти 0-ла, та може и по кабел или закъсен уред да е проблема.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

стрелката си в скалата точно на 1-цата!а за писанието ти ще го прочета още един път и утре ако нещо не се объркам ще пробвам!

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                    имаш право... по спомен при пълен резервоар съпротивлението на потенциометъра на поплавъка е почти 0-ла, та може и по кабел или закъсен уред да е проблема.
                    Почти но не и "0" ома!!!Залагам на проблем по кабелите... Уредчето е доста издържливо принципно а и за да се отклонява така стрелката все пак трябва да му се подава минус от някъде... (в нормалния случаи от резервоара през реостата там...)
                    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

това е според сервизното описание- пълен е 0-7ома, празен е 290-310 ома.
                      Attached Files

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

mimo къде са тея клеми в дъното на багажника?цял ден гледах и никъде ги няма

Comment

mimo къде са тея клеми в дъното на багажника?цял ден гледах и никъде ги няма
                          Махаш долната твърда кора на багажника и повдигаш дясната тапицерия... пада се зад седалката.
                          Alfa Romeo 155 1.8TS
                          Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

мерси

Comment

Working...
                            X